Poliitikavaatlejad: see aasta tuleb sügis teisiti - erakonnad pool aastat enne valimisi (1)

Neeme Korv
, Postimehe arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisnänn.
Valimisnänn. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Postimehe arvamustoimetuse juhataja Neeme Korv uuris Eesti poliitikavaatlejailt, milliseks kujuneb algav poliitikasügis ning millises seisus on erakonnad kui organisatsioonid pool aastat enne riigikogu valimisi.

Öeldakse, et inimesed kaugenevad poliitikast. Mõnikord muretsetakse selle pärast, on ju rahvas meie esindusdemokraatias kõrgeima võimu kandja, kuid tänavu on see mure asjatu, sest koduse poliitikaelu põnevus teeb meist kõigist mõneks ajaks poliitikafriigid. Tuleva aasta 3. märtsil valime uue riigikogu, 26. mail on rahvas jälle valimiskastide juures Euroopa Parlamendi valimistel.

Lähenevad riigikogu valimised tulevad mitmes mõttes erilised. Keskerakond läheb riigikogu kohti püüdma peaministriparteina ja ilma kauaaegse liidri Edgar Savisaareta. Uue juhi Kaja Kallasega Reformierakond ründab opositsioonist. EKRE näitab erakondade populaarsusreitinguis aegade parimaid tulemusi. Isamaal on vana uus nimi ja esimest korda viib erakonna esimehena parlamendivalimistele Helir-Valdor Seeder. Sama kehtib Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhi Jevgeni Ossinovski kohta. Lisaks näib, et kõik võivad kõigiga koalitsiooni sõlmida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles