Ene Pajula: Mammi muretseb kultuurikatkestuse pärast

Ene Pajula
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johann Voldemar Jannsen
Johann Voldemar Jannsen Foto: Urmas Luik

Mel oleks võimalik teha rohkem ajakirjanike koolitamiseks ja näiteks uuriva ajakirjanduse toetamiseks, juhul kui ajakirjanike liidul õnnestuks riigikogu veenda ennast uuesti loomeliiduna tunnustama.

Hiljaaegu kohtus mammi ühe noormehega, kes õppis Tartu Ülikoolis ajakirjandust ja kommunikatsiooni – nii palju kui mammi aru sai, siis rõhuga just viimasel. Ju on ülikool olnud sundseisus, et panna kokku kaks nii erinevat ala. Tõsi, mõlemad lahterduvad sotsiaalteaduste alla, aga ikkagi… Mammi meelest ühendab neid kahte vaid see, et mõlemad eeldavad kirjaoskust, aga kas sedagi? Mammi on kohanud ikka väga kehvasti kirjutatud pressiteateid, aga võib-olla tuleb see sellest, et pressiosakondades pole keeletoimetajaid, keda ajakirjandusväljaannetes ikkagi on.

Aga see selleks. Mis mammil tolle kohtumise ajal kulmud kõrgele tõstis, oli see, et noormees ei teadnud midagi Juhan Peeglist. Poiss ütles, et jah, Peegli nime on ta juskui kuulnud küll, aga ta ei tea, millega seoses. Ja ta polnud mingi esmakursuslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles