Anne Mere: põud jõuab meie kõigi toidulauale (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Mere
Anne Mere Foto: HKScan Estonia

Poole sajandi suurim põud jättis endast maha valusa märgi, mis hakkab lähikuudel, hiljemalt oktoobris, mõjutama pea igat tarbijat, kirjutab HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.

Küllap on kõik eestimaalased viimase kuu aja jooksul mööda Eestit ringi sõites imetlenud heinapalle teeäärsetel põldudel ning nende otsas isegi pilte teinud. Mina leidsin end tänavu aga mõttelt, et teeveertel vedeleb terve varandus: kui veel mõni aeg tagasi oli heinapalli hind viis eurot, siis tänavu ulatuvad hinnad isegi 50–60 euroni. Tänavune suvi on olnud tavalisele inimesele õnnistus, põllumeestele õnnetus, mille mõju jõuabviljahinna järsu tõusu tõttu õige pea paratamatult ka inimeste toidukorvidesse ja -laudadele.

Eesti lähinaabrid on silmitsi samasuguste väljakutsetega, kuid nemad teadvustavad põllumajanduse olulisust ning seda mõjutavaid olukorda teravamalt ja seda eelkõige kodumaise toiduainete jätkusuutlikkust silmas pidades.
Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles