Raul Rebane: minu põlvkond võrdleb end Nõukogude Liiduga ja on rahul. Noorem põlvkond võrdleb end Luksemburgiga ja on õnnetu (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees vestles eile presidendi roosiaeda saabunud külaliste seas ka meediaekspert Raul Rebasega. Rebase arvates on hoolimata kõigist hädadest olnud need 27 aastat taasiseseisvust väga edukad.

Meediaekspert ütles pärast presidendi kõnet, et kõne oli väga lihtne – tuleb valida kas minevik või tulevik. «Ta kirjeldas tulevikku ja kirjeldas seda läbi hariduse, teaduse ja väga paljude pehmete väärtuste, mis iseseisval riigil peab olema. Minu meelest valis ta õige suuna, sada protsenti.»

Aga kuidas on Rebase meelest Eesti 27 aasta jooksul rahvana muutunud? «Minu põlvkond võrdleb ennast sellega, mis oli Nõukogude Liidu ajal ning on väga õnnelik. Teie põlvkond võrdleb end väga tihti Luksemburgiga ja on õnnetu. Arvan, et oleme näinud seda muutust positiivsena väga pikka aega,» selgitas ta. Hoolimata kõigist hädadest on need 27 aastat olnud Rebase arvates edukad – tulevikus, näiteks aastal 2050, tuleks sellele tagasi vaadata kui ülikiire ja eduka arenguga ajale.

Rääkides kohatisest rahulolematusest ühiskonnas, mida ajakirjandus edastades võib võimendada, oli Rebane seda meelt, et meedia ei tee seda sellepärast, et tahab seda hirmsasti. Meedia teeb tema sõnul lihtsalt oma tööd ehk toitub negatiivsusest. «Eks inimestele endalgi meeldib negatiivseid asju lugeda,» lisas ta. Põhjalik diskussioon ajakirjanduse olemusest, tulevikust ja rollist ühiskonnaelus seisab meediaeksperdi arvates aga üsna varsti siiski ees.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles