Postimees 1943. aastal: kaks nädalat puhkust emadele

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema ja laps. Pilt on illustratiivne.
Ema ja laps. Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels

Emade Puhkekodus Elvas viibib praegu ligi kümme ema. Üldse on puhkekodusse seni registreerinud 45 mitme lapse ema, aga mitmesugustel põhjustel pole paljud saanud nendest puhkekodusse sõita. Augusti alguseks oli Elvas kosumas käinud 24 ema. Võib aga arvata, et see arv suve lõpul veel tunduvalt tõuseb, sest perenaistel on nüüd kodused marja- ja aedviljahoidised valmistatud ja neil on nüüd rohkem vaba aega, et mispärast viimaseid kauneid suvepäevi saab veeta muretult Elvas.

Emade Puhkekodus viibib praegu üks 52-aastane viieteistkümne lapse ema ja 40-aastane kaheteistkümne lapse ema. Teistelgi sealviibivatel emadel on igaühel neli ja rohkem last. Emad on puhkuseajaks lapsed pannud suvikodudesse ja lastesõimedesse. Ühel emal oli neli last suvikodus ja kolm väiksemat last sõimes. Kellel aga lapsed suuremad, need on maal taludes või Noorte Maleva poolt läkitatuina põllutöödel.

Puhkekodus veedavad emad oma puhkepäevad koduses õhkkonnas. Meeldivamaid on õhtuse tunni selts, kuulates raadio ümber muusikat ja päevauudiseid. Samuti leiab väike raamatukogu rohket kasu, sest ega kodus laste juures pole emadel aega lugemiseks. Armastatuimaks raamatuks on Tammsaare «Tõde ja õigus» ja Mälgu jutud rannarahva elust.

Postimees 18.08.1943

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles