Peeter Langovitsi tagasivaade: valge heategevuslaev jõudis Tallinna

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Samal ajal aktiivse poliitilise tegevusega toimus augustiputši eel ka teisi laiemat tähelepanu köitnud sündmusi. Kultuuriminister kohtus Prantsuse kultuuridelegatsiooniga ja Sakala keskuses toimusid Prantsuse moeetendused, eesotsas moelegendi Paco Rabanne’iga. Kaheks nädalaks saabus Tallinna heategevuslaev Anastasis. Prantslaste külaskäiku olen meenutanud (vt PM 12.08.16), nüüd peatun heategevusmissioonil.

Rahvusvahelise kristliku missiooni Mercy Ships laevad Good Samaritan, Pacific Ruby ja Anastasis korraldasid maailma eri piirkondades kristlikke heategevusmissioone, abistades paljusid riike Euroopas, Aafrikas ja Ameerikas. Tallinna jõudis laevaga Anastasis kristliku organisatsiooni Youth With A Mission (Missiooniga Noored) heategevusprogramm. 160 meetri pikkune valge laev, mis sõitis Malta lipu all ja mille korstnal võis näha sinivalget kristliku heategevusorganisatsiooni Youth With A Mission embleemi, jäi ankrusse 2. augustil 1991 Tallinna Merekaubasadama 7. kai äärde.

Kui abiks toodud kaubakoormaid maha laaditi, tutvustasid uudistama tulnud ajakirjanikele Anastasist direktor Jack Minton ja kommunikatsioonijuht Paula Kirby.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles