Juhtkiri: pentsik olukord

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväelased jõudsid Iraagist koju.
Eesti kaitseväelased jõudsid Iraagist koju. Foto: www.mil.ee

Eile tuli Iraagist ära Estpla-17 – viimane eestlaste sõjaväemissioon, mis viibis selles riigis ÜRO resolutsiooni alusel. See aga, kas uueks missiooniks valmistunud Estpla-18 ka eesmärgini jõuab, selgub alles siis, kui Iraagi parlament suudab jõuda otsusele, kas ja kuidas jätta riiki peale ameeriklaste ka teiste riikide sõdurid.

Kuigi Iraagi valitsus poliitikute väitel on meie abi väga teretulnud, pole ühtki rahvusvaheliste reeglite kohaselt aktsepteeritavat kutset selle riigi poolt siia saabunud. Ning kui Iraagi sisepoliitiline kemplus ei lõppe, siis on alust arvata, et ei saabugi.

Ehk saab homse hääletusega Bagdadis kõik korda ning me ei jää pentsikusse olukorda, kus Eesti on küll parlamendi tasemel nõustunud Iraaki abistama, kuid iraaklased seda justkui ei soovikski. Edaspidi tasuks aga meeles pidada, et vägisi me ei saa ega pea me kedagi abistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles