Repliik: inkasso-häbimärgistaja

Sigrid Kõiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kõiv.
Sigrid Kõiv. Foto: .

Alexandre Dumas seiklusjutus «Kolm musketäri» kannab tumeda minevikuga Mileedi õla peal häbimärki. Hoolimata püüetest seda osava riietumisega varjata, saavad erinevad tegelased moel või teisel ikkagi teada, et sellest inimesest peaks kui katkust eemale hoidma.

Midagi sarnast plaanib oma võlgnikega ette võtta ka Inkasso firma CKE. Tõsi, füüsiline märgistamine pole tänapäeval enam lubatud, seepärast paneb ettevõtlik firma nahaalsemate võlgnike nimed Tallinnas taksopargi ja Kristiine keskuse ristil maja seinale.

Mileedi häbimärgi pärast end ei muutnud ja oleks liiga optimistlik loota, et paadunud võlglased seda teevad. Ent teiste võlausaldajate ja inkassofirmade tööd see muidugi hõlbustab – käid aga ristmikul vaatamas, kas selle laenutahtja minevik on seal üleval või ei ja kohe tead eemale hoida. Nagu Mileedist.
Ent inkassofirma peaks ise kindel olema, et kedagi põhjuseta seinale ei riputa. Sest häbimärgistada on lihtne, märgist lahti saada aga keeruline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles