Postimees 1935. aastal: röövlipealik põgenes koos vangivalvuritega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PM 14.08.1935
PM 14.08.1935 Foto: dea.nlib.ee

Bukarestist, 14.aug. Et röövlid ja vargapoiste juhid mitte ainult ei oska kasutada revolvrit, vaid ka hästi tarvitavad keelt, seda näitab kujukalt Rumeenia kuulsa röövlipealiku Ciroiu põgenemine teisipäeval Botosani vanglast «augu pähe rääkimise» teel vangla vahtidele.

Röövlipealikul läks korda mitte ainult veenda valvureid tema vabastamise tarviduses, vaid ka teha valvurid oma enese truudeks järelkäijateks. Kui päevavalvurid teisipäeva hommikul ilmusid vanglasse, et asendada öövalvureid, leidsid nad, et Ciroiu oli põgenenud koos oma valvuritega.

Ciroiu on korduvalt istunud trellide taga. Kunagi aga ei ole läinud korda tema protsessi arutusele määrata, sest ikka on peasüüdlasel õnnestunud põgeneda vanglast. Julged röövimisteod on teinud Ciroiu rahvakangelaseks kogu Moldavias, eriti selle pärast, et tema erialaks on suurmõisnikkude röövimine. Seejuures ei unusta ta kunagi jagamast saaki vaesemate talupoegadega, kes omakorda annavad talle varjupaika iga kord, kui sandarmitel läheb korda tema jälile saada.

Alles hiljuti tagandati vanglaülem, kes ei olevat suutnud vastu panna röövli scharmile ja olevat lubanud talle mitmesuguseid soodustusi, muu seas isegi ajutist väljapääsu vanglast.

14.08.1935

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles