Eesti kirikute jõululäkitus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix
Postimees.ee avaldab Eesti Kirikute nõukogu jõululäkituse.

Armsad kaasmaalased, aasta kõige pimedamal ajal, kui päevad on lühikesed ja ööd pikad, igatseme valguse ja rõõmu järele.

Seda väljendavad akendel säravad jõuluküünlad, tänavaid ehtivad kaunistused ning puudele riputatud ehted.

Me kõik soovime, et valgus võidutseks üle pimeduse, rõõm üle kurvastuse, rahu üle rahutuse, lootus üle lootusetuse, et headus võidaks kurjuse.

Aga meie keskel on inimesi, kelle jaoks see väline sära on suures vastuolus eluraskustega.

Mitmetes kodudes on mure põhjuseks muutunud majanduslik olukord. On neid, kellele laenu tagasimaksmine on osutunud keeruliseks. Paljud ettevõtjad teevad jõupingutusi, et ettevõtet pankrotist päästa. Vähe on inimesi, keda praegune majanduslangus otseselt või kaudselt ei puudutaks.

Oleme kõik ühes paadis. Kutsume kõiki üles näitama algaval aastal rohkem solidaarsust ja hoolivust ligimese, eriti abivajaja suhtes. See teeb meie rahva tugevaks ning aitab ühiskonnal püsida rahus ja lootuses.

Jõulusündmuses astub Jumal meie keskele ja pakub igaühele oma rahu ja lootust, mis annab kindlust ja turvatunnet.

Jõulud on aeg, mil tähistame Jeesuse Kristuse sündi siia maailma. Jõuluööl kõlas inglikuulutus: «Au olgu Jumalale kõrges ja maa peal rahu, inimestest hea meel!» Jumal on austatud, kui inimesed elavad rahus.

Jeesus tuli, et vabastada meid pattudest ja lootusetusest ning anda uus elu. Inimsüda, kuhu tuleb Jeesus Kristus, muutub pimeduse asemel valguse, rahu ja rõõmu paigaks. Olgem siis Jumala tõotuse vastuvõtjad ja edasikandjad selles maailmas!

Rahulikke jõulupühi ja õnnistatud uut, 2009. aastat!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles