Edasi 1974. aastal: R. Nixon astus tagasi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Nixon
Richard Nixon Foto: Wikipedia

WASHINGTON, 9.8 (TASS). Neljapäeva õhtul rahvuslikus raadios ja televisioonis kõneldes tegi Richard Nixon teatavaks oma otsuse astuda tagasi USA presidendi kohalt.

R. Nixoni tagasiastumine jõustub täna kell 19 Moskva aja järgi. Vastavalt USA põhiseadusele asub presidendi kohale asepresident Gerald Ford.

Oma lahkumist motiveerides ütles R. Nixon: «Pärast jutuajamisi, mis mul olid Kongressi liidritega ja teiste juhtivate tegelastega, jõudsin järeldusele, et Watergate’i loo tõttu ei ole mul võibolla edaspidi Kongressis niisugust toetust, mida pean vajalikuks väga raskete otsuste tegemiseks nii, nagu nõuavad seda riigi huvid. Ameerika vajab presidenti, kes pühendaks kogu oma aja otseste kohuste täitmisele ja sama maksab ka Kongressi kohta, eriti mida tuleb lahendada siin ja välismaal.»

«Kui ma peaksin jätkama eelseisvate kuude jooksul võitlust enda isiklikuks õigustamiseks,» märkis R. Nixon, «neelaks see peaaegu täielikult niihästi presidendi kui ka Kongressi aja ja tähelepanu perioodil, kus me peaksime kogu tähelepanu pühendama rahuprobleemidele ja oma maa siseprobleemidele.»

10.08.1974

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles