Jüri Adams: Mart Laari käendusel uue Res Publica poole (10)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Adams
Jüri Adams Foto: Kristjan Teedema

Äsja Eesti 200-ga liitumisest teatanud Margus Tsahkna, ekspeaminister Mart Laar ja Eesti 200 liige, ettevõtja Meelis Niinepuu on Postimehes kirjutanud riigikogu reformimise vajadusest ja reformijate motiividest. Riigikogu põhiseaduskomisjoni aseesimees Jüri Adams (Vabaerakond) vaatleb esitatud ettepanekute võimalikkust.

Kõigepealt Margus Tsahknast. Tema viiest riigikogu reformi ettepanekust on kaks selged ja konkreetsed. Riigieelarve kaudu antavat erakondadele liiga palju raha ning sedagi tehakse valesti. Mulle on küll Tsahkna seni paistnud kui üks suuremaid spetsialiste, kuidas riigieelarvest «tõmmatud» raha läbi ostetud reklaami konverteerida häälte arvuks valimistel.

Vabaerakonna fraktsiooni liikmena mul süda rinnus siiski hõiskab: seni olid vaid EKRE inimesed sellega nõus olnud ja seda ka avalikult välja öelnud. Vabaerakonna seisukohalt on peamine halbus olnud selles, et praeguse korralduse tagajärjel saavad erakonnad maksta kinni valimiskampaaniate kulud maksumaksja taskust.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles