Edasi 1990. aastal: nõukogude sõdur vallutatud maal (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude sõdurid
Nõukogude sõdurid Foto: Photochronograph.ru

Pühapäeva varahommikul (kell 3.25) helistati Lähtelt miilitsasse: «Vasula järve ääres märatseb seitse purjus sõdurit.»

Kiirreageerimisrühma vanemseersandid Oleg Potaptšuk ja Eiki Värv sõitsid kohale, käsutasid huligaanitsejad paigale jääma. Korraldusele ei allutud. Kui kostsid hoiatuslasud, hakkasid sõjaväelased laiali jooksma.

Kinni peeti Tartus paikneva ehituspataljoni (väeosa nr. 64257) nooremseersant VLADIMIR RÕBALKO (sünd. 1967) ja sama pataljoni endine ajateenija -tunnistas, et 3. augustil vormistati tema demobiliseerumine- ajateenija VADIM GORUNOV (isikuandmed olid eile üle kontrollimata).

Kogutud seletustest nähtub, et ajateenijad hakkasid järve ääres purjutama laupäeval. Samas oli teisigi puhkajaid. Purjus sõdurid püüdsid kõigepealt neiud üle lüüa kahelt ohvitserilt. See ei läinud korda ja pärast südaööd tungisid nad telkidesse, kus ööbisid Tallinna noored – neli noormeest ja kaks neiut. Jõhkardid kippusid tüdrukuid käperdama, teised jälle rabasid telkidest võõraid asju, mis aga kätte juhtus. Appi kutsutud ohvitserid tahtsid märatsejaid korrale kutsuda, kuid see oli tulutu, ohvitseridki (kaksikvennad Gjadelovid, väeosa nr. 21894) olid sunnitud metsa põgenema.

7.8.1990

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles