Aimar Altosaar: millest tuleb ettevõtjate võõrtööjõu-armastus? (14)

Aimar Altosaar
, sotsioloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aimar Altosaar
Aimar Altosaar Foto: Erakogu

Arvamus, et me saame oma hõivatute määra suurendada võõrtööliste massilise sissetoomise teel, on eksitav, kirjutab sotsioloog Aimar Altosaar.

Kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ütles Postimehe ajakirjanikule vastates: «Paaril viimasel aastal pole elanikkond vähenenud, aga ta vananeb. Seetõttu on töötajate reguleeritud sisseränne möödapääsmatu. /.../ Vajame kordades rohkem võõrtöölisi, kui praegu siia tuleb.» (PM 01.08)

Äripäeva tööstuslisa juulikuu numbris kirjutas Indrek Leevald: «Eesti demograafiline olukord läheb kahjuks järjest kurvemaks. Tööjõuturult lahkub igal aastal rohkem inimesi, kui sinna siseneb. See omakorda tähendab, et välistööjõule pole alternatiivi.» Samas numbris kirjutas Pille Room, et kuigi see paljudele ei meeldi, tuleb maa täita kas laste või võõrtööjõuga. Ta lisas, see on «kurb tõsiasi, et eestlased lapsi ei taha ja välismaalaste kvoot sai selleks aastaks täis juba märtsis.»

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles