Karmo Tüür: Putini epitaaf (27)

Karmo Tüür
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SERGEI KARPUKHIN/AP

Mäletate Vladimir Putini ühte kuulsamat valet: «Neid pole seal» (Их там нет)? See kõlas Venemaa presidendi suust 2014. aasta märtsis, kui ta eitas Vene sõdurite osalemist Krimmi valitsusasutuste ja sõjaväeosade ülevõtmisel.

Ajaga muutus see Venemaa häbematu söön-ja-eitan-suhtumise sünonüümiks. Naaberriikide küljest endale meelepäraste tükikeste haukamine ning selle eitamine, info-operatsioonide läbiviimine ja eitamine, siseasjadesse sekkumine ja eitamine.

Tegelikult polnud selles muidugi midagi revolutsioonilselt uut. Praegune Venemaa kordab Nõukogude Liidu aegseid praktikaid nii siseriigis kui ka välisriikides. Vähem või rohkem varjatud osalemine võõramaa konfliktides pole midagi ennekuulmatut, piisab, kui meenutada kasvõi ammuseid instruktorite saatmisi nt Korea või Vietnami sõtta, Angooladest või Kuubadest rääkimata.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles