Postimees 1942. aastal: Aafrikas hävitati kahe kuuga 2514 soomusmasinat (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa sõdurid Põhja-Aafrikas 1942. aastal.
Saksa sõdurid Põhja-Aafrikas 1942. aastal. Foto: SCANPIX

Berliinist, 3.8. Teljejõud hävitasid Põhja-Aafrika rindel 26. maist 2514 soomusvõitlussõidukit, soomusluuresõidukit ja teisi soomusveokeid. Selle teate andsid pühapäeva lõuna ajal sõjaväelised.

Roomast, 3.8. Itaalia Sõjajõudude Peakorter teatab laupäeva lõuna ajal: Egiptuse rindel luuresalkade ja kahurväe tegevus. Meie lennuüksused ründasid raudteeliini ja El Alameini ja Aleksandria vahelist rannikuteed ning saavutasid igakaliibriliste pommidega täistabamusi. Vaenlase tagalas tabati ka veokeid ning süüdati nad põlema.

Üks itaalia lennukite eskadrill ründas arvult suuremat vaenlase lennuüksust ja tulistas oma kaotusteta alla 6 vaenlase lennukit. Ühel teisel ettevõttel hävitasid saksa lendurid ühe «Wellingtoni». Tobruki õhutõrje tulistas rünnaku jooksul alla 2 lennukit, mis ei suutnud teha tunduvat kahju. Saksa lennukid tulistasid õhuvõitlustes Malta saare kohal alla 3 «Spitfire'i». Port Saidi ees vigastati väikest Ühendriikide kaubaaurikut.

3.08.1942

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles