Postimees 1938. aastal: raske liiklusõnnetus veoautoga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihula.
Vihula. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Raske liiklemisõnnetus juhtus Vihula-Karula vahelisel maanteel, kus raske veoauto all purunes 6 meetri laiune maanteesild ja auto langes umbes 3 meetri sügavusse jõkke.

Veoauto U-189 oli liivakoormaga teel Vihula asunduse suunas. Autot juhtiv 1. liigi autojuht Aksel Mägi ei teadnud, et maanteel olev sild on nõrk, ning sõitis seepärast julgesti raske masinaga sillale.

Auto oli jõudnud juba peaaegu üle silla, kui järsku silla talad purunesid ja auto langes jõkke. Jõgi onb seal 3 meetrit sügav. Auto osiosa jäi purunenud sillaotsale tugedes püsti, kuna tagumine osa langes koos koormaga alla. Õnneks inimesed pääsesid vigastusteta.

Hiljem selgitati õnnetuse tekkimise põhjus Silla raudtalad olid läbi roostetanud. Tuleb imesada, et sild varemalt polnud raskete sõidukite all purunenud. Sild oli viimasel ajal armetus seisukorras – see põhjustas ka õnnetuse. Auto kuulus Aksel Mägile ja Theodor Murrule. 2.08.1938

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles