Margus Tsahkna: riigikogu tugevdamise reform (25)

Margus Tsahkna
, riigikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna FOTO: Tairo Lutter
Margus Tsahkna FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Riigikogu liige Margus Tsahkna loodab sügisel viia parlamendi töölauale viis ettepanekut, et muuta riigikogu senisest avatumaks, tugevamaks ja esinduslikumaks.

Riigikogu esimehe Eiki Nestori reaktsioon Eesti 200 ühe eestvedaja, ettevõtja Meelis Niinepuu ettepanekutele riigikogu tugevdada pani mind pead kratsima.

Nestor sõnas: «Mulle ka meeldib, kui inimesed tulevad poliitikasse erinevatelt elualadelt erineva kogemusega. Kahjuks olen näinud edukaid ja hakkajaid ettevõtjaid hoogsalt poliitikuks saamas ja sama hoogsalt sealt lahkumas. Neil on olnud raske mõista, mis vahe on riigil ja äriühingul.»

Mina ei oleks nii kriitiline ettevõtjate suhtes ega keskendunud praeguse riigikogu töökorralduse kaitsele. Eriti ohtlik on see, kui tegevpoliitikud jõuavad arusaamisele, et teised ühiskonna grupid võiksid nende mängumaalt eemale hoida.

Pikaajalise riigikogu, valitsuse ja ka erakonna töö kogemusele toetudes arvan, et pigem peab teemat vaatama avatud pilguga. Nõrga riigikogu probleem on olemas ja süveneb.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles