Juhtkiri: usaldus ja 300 000

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Panga peahoone.
SEB Panga peahoone. Foto: Raigo Pajula

Finantsinspektsioon väärib tunnustust, sest kui alguses tundus, et SEB Likviidsusfondi suhtes algatatud uurimine muudkui kestab ja kestab ja tulemuseni ei jõua, siis tänaseks on rikkumised tuvastatud. Karistuseks määras finantsinspektsioon SEB-le läbi aegade suurima trahvisumma 300 000 eesti krooni. Tõsi, klientidele oli juba likviidsusfondi kriisi algusest selge, et nendega pole käitutud õiglaselt ja nende ootusi on petetud.

Kiidusõnu tuleb öelda ka SEB aadressil, sest eile teatas pank, et nad ei vaidlusta finantsinspektsiooni ettekirjutust ja tasuvad trahvisumma. Seejuures on SEB juba varem oma viga tunnistanud ja likviidsusfondi klientidele raha tagastanud.
Küll aga näitab see juhtum ilmekalt, et pankade kliendid pole rumalad ja üks valearvestus  võib maksta usalduse. Sest just usalduse kaotus on põhjus, miks paljud likviidsusfondi kliendid on tänaseks sellest investeeringust loobunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles