Mere äärest Maarjamõisa

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Eelmäe
Priit Eelmäe Foto: Sille Annuk

Urmas Siiguri epohh Tartu Ülikooli kliinikumi juhina saab sügisel otsa. Seda jäävad meenutama uhked uued haiglakorpused, kiiskavad koridorid, aga ka kinnine ja konfliktiolukordades avalikkuse eest peitu kaduv juhtimislaad.

Sel nädalal kliinikumi etteotsa valitud Priit Eelmäe (45) juhtis kümme aastat Haapsalu neuroloogilist rehabilitatsioonikeskust. Tema uus põli ei saa olema kerge: paljud on kolinud Põhja-Eestisse, kus neid ravitakse Tallinna suurhaiglates ning korraliku õppe tagamiseks tuleb Tartu suurhaiglal ja arstiõppe südamel osa tööst pealinnale loovutada.

Juba Haapsalu päevil sõitis Eelmäe iga nädal 600 kilomeetrit, et olla nädalavahetus Tartus pere juures – naine, kaks tütart ja poeg. «Pühapäeval teeb ema pannkooke, isa grillib liha ja kala,» räägib Tartu Ülikoolis riigiteadusi õppiv tütar Elerin, kes praegu paneb end proovile Tartu Postimehe suvereporterina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles