Postimees 1938. aastal: liiklemiskontrolli tulemusi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autobuss 1938. aastast (Volvo B14).
Autobuss 1938. aastast (Volvo B14). Foto: Eesti Bussiajaloo Selts

Maanteede talitus teatab: maanteede talitus teostas 21. juulil jõuvankrite ja liiklemise kontrolli Tallinna-Pärnu-Sindi-Vändra-Tori-Käru-Kohila-Tallinna vahelistel teedel. Kontrolliti 39 jõuvankrit, korras leiti oleva 29 jõuvankrit, koha peal trahviti 8 sõidukit, protokolle koostati 2.

Loomade karjatamise eest maanteedel trahviti kahte loomaomanikku. Peale selle hoiatati jalgrattureid, kes sõitisd maanteel kas kõrvuti, kahekesi üheistmelisel jalgrattal või vabastades käsi käepidemelt, ja hobusemhi, kelle hobustel puudusid rauad suus.

Lubamatu on, et vanemad saadavad väikesi lapsi kuni 10 aasta vanuseni täiskasvanud inimeste jalgratastel majapidamisasju korraldama. Autoga sõites näeb neid rohkesti maanteel ristlemas. Lapsed ei ulatu sadulas istuma ja hoiavad endid rattaraami vahel. Ratta juhtimine on niiviisi ebakindel ja noori sõitjaid varitsevad õnnetused.

Liiklemismääruste § 20 järele on lastele alla 10 aasta jalgrattaga sõitmine lubatud ainult erilistel jalgrattasõiduteedel, mitte mingil tingimusel aga maanteedel või tänavatel. 25.07.1938

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles