Postimees 1937. aastal: pikselöök tappis talumehe

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike. Foto on illustratiivne.
Äike. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Eilne pikne surmas Viljandimaal Tarvastus jällegi ühe isiku, lõi sisse elumajja, rikkus telefoniühendusi jm., kuna tugavd vihmahood ja rahe tegid omakorda hävitustöö viljapõldudel.

Pikselöögi läbi sai surma Tarvastu vallas Ämmuste külas Pasuna talu peremees Tõnis Laabus, 32 a. vana, poissmees. Laabus läks kella 5 paiku pärast lõunat põllule niitma rukist ühes sulase ja tüdrukuga. Vihmahoo lähenedes mindi varju otsima ligidal oleva põõsa alla. Kui sadu veidi rauges, tahtis Laabus minna hobuste juurde, kes seisid rakendatult niidumasina ees. Parajasti põõsa alt välja jõudes, tabas teda põllupeenral piksehoop, ning noor talunik varises surnuna kokku. Poiss ja tüdruk, kes viibisid samas ligidal, mingisugust häda ei saanud.

Tarvastu Mustla alevi ümbruskonnas sadas segamini vihmaga ka rahet. Vihmahoogudega käis kaasas torm ja paiguti ka rahe. Selle tagajärjel said kohati kannatada suvivilja põllud. Raskemini andis tugev vihm end tunda linapõldudel, kuna linaväljad rulliti maatasa.

Samas vallas Pikru külas lõi pikne sisse Jaan Petersoni Võidu tallu. Talus viibisid sel ajal Soe silla ehitustöölised, samuti töötas elutoas keegi Viljandi rätsepmeister. Välgunool jooksis sisse korstna kaudu, purustades sealjuures osa korstnast, rikkudes lagesid ja põrandaid. 23.07.1937

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles