Peeter Langovitsi tagasivaade: peaministri raamat metsavendadest

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20. juuli 1993. Peaminister Mart Laari metsavendade raamatu esitlus Tallinnas kunstihoone galeriis. Saabuvad kaitseväe juhataja, kindralmajor Aleksander Einselni ja kaitsejõudude peastaabi nõunik Jyri Kork. FOTO: Peeter Langovits
20. juuli 1993. Peaminister Mart Laari metsavendade raamatu esitlus Tallinnas kunstihoone galeriis. Saabuvad kaitseväe juhataja, kindralmajor Aleksander Einselni ja kaitsejõudude peastaabi nõunik Jyri Kork. FOTO: Peeter Langovits Foto: Peeter Langovits

Valitsusjuhi Mart Laari ametiaja esimesse aastasse mahtus ka ajaloolasest poliitiku publitsistlik tegevus – kaante vahele sai järjekordne uurimustöö meie riigi ajaloost.

20. juulil 1993 pärastlõunal esitleti Tallinna kunstihoone galeriis peaminister Laari raamatut «Metsavennad», mis käsitles relvastatud vabadusvõitlust Eestis. Autor oli teinud lühiülevaate oma suurest tööst eri maade arhiivides, rääkinud meie oludes vastupanuliikumise erakordsusest ning sellestki, et jõudis veel enne trükkiminekut teha käsikirjas täiendusi ja jagas lahkelt autogramme. Kohalolnute seas võis näha kaitseväe juhatajat, kindralmajor Aleksander Einselni ja kaitsejõudude peastaabi nõunikku Jyri Korki.

Raamat nägi ilmavalgust tegelikult kõigepealt välismaal inglise keeles pealkirja all «Sõda metsas». Tiraažiga 10 000 üllitas selle teise pealkirja all ja täiendatult eesti keeles AS Helmet Raja & Co. Väljaandja ja turustaja oli Jaanus Reisner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles