Andrus Karnau: miks minister teeb ametnike tööd? (2)

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katamaraan Runö.
Katamaraan Runö. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

See on vale, kui majandusminister isiklikult annab aru laeva mootorivahetusest ja regionaalminister laeva liinile minekust. Ministril on oma vastutus ning väiksematel ametnikel oma, kirjutab kolumnist Andrus Karnau.

Reede õhtul läks pärast kolme nädalast pausi liinile Ruhnu kiirlaev Runö. Sellest teatas regionaalminister Janek Mäggi valitsuse pressikonverentsil.

Laevaliiklus mandri ja Ruhnu vahel on üllatuslikult Eesti tipp-poliitikute vastutusala. Justkui oleks tegu panganduskriisi, mõne suurfirma pankroti või sadade kannatanutega suurõnnetusega. Samasugune on olukord ka Hiiumaa ja Muhumaa vahel käivate parvlaevadega. Hiiu vallavolikogu esimees Aivar Viidik algatas märtsis majandusminister Kadri Simsoni umbusaldamise, sest laevad ei käinud saarele. Praegu teame, et riigifirma mõõtis veesügavust Rukki kanalis valesti, mitte minister ei keelanud neil sõita.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles