Vaido Padumäe: alkoholipoliitika ja jalgpall, väikese Islandi kaks imet (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi retsept - baari asemel trenni.
Islandi retsept - baari asemel trenni. Foto: SCANPIX

Varem alkoholi liigtarbimisega püsti hädas olnud Islandil on asjatundjate, aktiivsete kodanike, kogukondade ja ettevõtjate ühisel jõul leitud toimiv lahendus, boonuseks väikerahva tõus suureks jalgpalliriigiks, kirjutab Rimi Eesti Foodi tegevdirektor Vaido Padumäe.

Kui paari aasta eest Euroopa meistrivõistlustel saatis Islandi vutikoondis Inglismaa kohvreid pakkima, ütlesid kõik: see on jalgpalliime! Tänavu, mil 330 000 elanikuga Island pääses jalgpalli MMile ning pidas seal kolm vaprat alagrupimängu, on selge, et ime ega juhusega pole siin tegemist.

Kuigi summad, mis Islandil on kulunud jalgpalli arendamisse, on auväärsed (muuhulgas viimase 20 aasta jooksul umbes 20 suurema ja väiksema sisehalli valmimine), ei ole islandlaste eesmärk olnud kunagi muuta jalgpall rahvuslikuks spordialaks. See oli omajagu ootamatu nähtus, mis kaasnes üleriigilise aktsiooniga vähendada noorte viinajoomist. Mis seal salata, tegemist on muidugi suurepärase kaasnähtusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles