Mart Nutt: mina ei näe Eestile ja teistele Balti riikidele ohtu ega probleemi Putini ja Trumpi kohtumisest (4)

Mart Nutt
, riigikogu liige (Isamaa)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ootused olid Donald Trumpi ja Vladimir Putini kohtumise eel viidud ülemäära kõrgeks. Oodata, et toimub mingisugune läbimurre – selleks tegelikult mingit põhjust ei olnud. Ameerika ja Venemaa liidrid on kohtunud alati ja iseenesest see ongi normaalne, et töökohtumised toimuvad.

Teiseks, see kartus on samuti põhjendamatu, justkui Balti riikide puhul võidakse teha ebasoovitavaid otsuseid. Hirme külvati asjata. Eestlased võivad ennast tunda turvaliselt, Ameerika administratsioon ei tee meie suunal mingil juhul hirme põhjustavaid otsuseid. Baltikum on ameeriklastele kõige lähedasem liitlane Euroopas.

Kolmandaks, need teemad, mida avalikkuse ette ei toodud, eeskätt Ukraina, on arusaadavad ja põhjendatavad. Lihtsalt seepärast, et taolisel kohtumisel ei soovita tekitada uusi pingeid, vaid soovitakse kokku leppida võimalikus.

Mina ei näe Eestile ja teistele Balti riikidele ohtu ega probleemi Putini ja Trumpi kohtumisest.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles