Online-väitlus lahkab tudengi rahasõltuvust tema vanematest

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Haridusministeeriumi kõrgharidusosakonna juhataja Mart Laidmets asub sel esmaspäeval kell 10 Postimees.ee veergudel väitlema selle üle, mis eani saab nõuda tudengi vanematelt oma täiskasvanud lapse ülalpidamist.

Laidmets asub kaitsma seisukohta, et vanem peab toetama kuni 26-aastast tudengit, ning talle oponeerib Eesti Väitlusseltsi kaheliikmeline võistkond.

Kuigi mõlema poole avakõned ilmuvad Postimees.ee's juba kell 10, algab debati interaktiivseim osa ehk ristküsitlus kell 11.30.

Vähemalt kord kuus korraldatavate online-väitluste eesmärk on muuta arutelu erinevatel ühiskonnas aktuaalsetel teemadel sisulisemaks ning argumenteeritumaks.

Väitluse formaat on järgmine: kõigepealt esitavad mõlemad osapooled oma põhiargumendid (avakõne), seejärel saab teemat kaitsev pool võimaluse kiireks vastulauseks. Sellele järgneb online-intervjuu laadne ristküsitlus, mis peaks olema väitluse kõige põnevam osa. Osapooled saavad seal küsida teineteiselt reaalajas küsimusi, samuti on koht lugejate saadetud küsimustele. Oma seisukohad võtab kumbki osapool kokku lõppsõnas.

Väitlusseltsi võistkond ei esinda tingimata oma seisukohti, vaid on valmis asetama end positsiooni, mida sageli avalikkuses ei julgeta või ei osata kaitsta. See aitab muuta ühiskondlikku debatti sisulisemaks küsimustes, millesse sageli suhtutakse pinnapealselt või emotsionaalselt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles