Juhtkiri: Lätile kõike head!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti latid
Läti latid Foto: Peeter Langovits

Läti on pääsemas lati devalveerimise kartusest. Loodetavasti on sellega nüüd ka kõik ja see teema on kuni euro tulekuni maha kantud. Lati devalveerimine suurendaks survet ka kroonile, ent see ei anna ei Lätile ega Eestile midagi juurde. Samas püsivad valuutad just usaldusel ja selle kaotuse korral ei püsi ükski valuuta, mistõttu igasuguste devalveerimisjuttudega tasub olla ettevaatlik.

Läti asub nüüd hoolega oma riigieelarvet kärpima ja paari päevaga plaanitakse tohutuid kulude kokkuhoide erinevatel elualadel. Vaid pensionärid on kärbetest säästetud, täpselt nagu Eestiski. Nii Eestis kui Lätis tasuks hoolega jälgida, et kärpimishoos tuleviku jaoks vajalikud investeeringud liigset hoopi ei saaks, neilt tuleks maha võtta vaid headel aegadel kogunenud ebavajalik rasv.

Hoopis unustada tuleb aga mõnikord liigagi kärmelt pead tõstma kippuv kahjurõõm naabri ebaedu üle. Eesti on Läti ja Leeduga kindlalt samas paadis ja ühe uppumine kisub tõenäoliselt ka teise kaasa. Seega loodame Lätile vaid head.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles