Esme Kassak: inspireerija Lotte

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esme Kassak
Esme Kassak Foto: Liis Treimann / Postimees

Kui viis-kuus aastat tagasi ei teadnud Lottest peale tegijate endi keegi midagi, siis tänaseks on koeratüdruk pugenud pea kõikjale, lisaks kinolinale ja teatrilavale ka mitmete toodete peale. Miks mitte, kui lastele meeldib.


Positiivsusest pakatav Lotte annab oma tegelaskujuga edasi väärtusi ja tõekspidamisi, mis ajast ja riigikorrast hoolimata tähtsad. Selliseid karaktereid annab tänapäeval lausa tikutulega otsida! Tegus koeratüdruk kasvab armsas väikses peres, on leidlik, ­uudishimulik ja sõbralik. Kus abi vaja, seal ta appi ka tõttab. Mingi lahendus ikka on! Ja uskuma peab ka.

Mida aeg edasi, seda võimatum tundub üldse sellise (muinasjutu)maailma loomine, nagu seda täna esilinastuvas kogupereanimatsioonis «Lotte ja kuukivi saladus» kohata võib. Ajal, mil mõnigi ema-isa ei tea, kas teda järgmisel päeval töökoht ootab, rääkimata globaalsematest muredest, on sellist inspireerijat nagu Lotte väga vaja.

Lotte filmi kauaoodatud järg pakub sarnaselt esimese osaga avastamis- ja äratundmisrõõmu tervele perele, vanusest ja soost sõltumata. Igav ei hakka ja hirmu tundma ei pea. Lotte on intelligentne ega alahinda vaatajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles