Repliik: armastuse vitsad peksavad

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits.
Priit Pullerits. Foto: .

Mäletate, kui Eesti Euroopa Liitu astus, ilmusid tänavaile ahvatlevad plakatid, mis kuulutasid, et nüüd, mil piirid lähevad lahti, ootab eesti naisi Vanas Maailmas palju ilusaid mehi.

Vaevalt küll naised tolle reklaamikampaania ajel välismaalastele mehele hakkasid jooksma. Kuid paljudel, kes seda siiski teinud, on nüüd vitsad käes. Seda kinnitab tänavune statistika, mille kohaselt on varasemaga võrreldes märgatavalt suurenenud nende rahvusvaheliste vaidluste arv, kas välismaalasega purunenud kooselu järel peaks ühine järeltulija jääma ühe vanemaga Eestisse või teisega piiri taha.

Armastus on pime, lahutus vihast kantuna pimedam veel. Nagu tunnistab  justiitsministeeriumi rahvusvahelise õigusabi talituse referent Marju Kern, pöörab enamik eesti inimeste peetavaid vaidlusi laste saatuse üle oma välismaalastest ekselukaaslasega hirmus teravaks, nii et kõige äärmuslikumatel juhtudel ähvardatakse laps koguni tagasi röövida.

Sellised juhtumid on hoiatuseks, et ei maksa uisapäisa välismaalasega ühist peret luua. Näiteks modell-laulja Eha Urbsalu tunnistas juba paari aasta eest Arterile, kui oli läinud lahku liibanonlasest, et alles ühise elu ja vara jagamise käigus sai ta aru, mida tähendavad kultuuridevahelised konfliktid.

Eriti hull, kui nende konfliktide keskmesse jäävad lapsed. Lapsed, kes kunagi armastusest saadud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles