Postimees 1992. aastal: kaitseminister Uluots koondab Tallinnasse Vene relvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tank
Tank Foto: Reuters / Scanpix

Eile õhtul kell kaheksa ütles Kaitseliidu Pärnu Maleva pealik Hannes Toomsalu Postimehele, et Pärnu linnas asuv Venemaa Loode väegrupi keemiakaitsebrigaad kavatseb kõik oma ladudes olevad relvad (umbes 3500 automaati, kuulipildujat ja püstolit) koos moonaga viia EV pealinna Tallinna. Relvadega laaditud veoautode kolonn ootab sõjaväebaasi väravate taga korraldust asuda teele.

Venemaa sõjaväelastel on relvade viimiseks EV riigikantselei konsultandi Robert Sinimäe allkirjaga litsents. Nagu kinnitab Loode väegrupi keemiakaitse ülem kindral Petrov, on ka EV kaitseminister Ülo Uluots sellega nõus.

Pärnu Riigikaitseosakonnal ja Kaitseliidu Pärnu Maleval ei ole voli takistada Vene sõjaväelasi. Mõlemad Eesti riigikaitseorganisatsioonid protesteerivad Vene relvade koondamise vastu niigi pingelisse ja okupatsioonivägedest kubisevasse Tallinna.

16.07.1992

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles