Inga Höglund: Putinile pugemine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inga Höglund
Inga Höglund Foto: Peeter Langovits

Saksamaa ühing Werkstatt Deutschland otsustas iga-aastase Quadriga auhinna anda tänavu teiste hulgas ka Venemaa peaministrile Vladimir Putinile. Quadriga antakse silmapaistvatele isikutele, kes on pühendunud ja kes aitavad kaasa ühiskonna heaolule. Need inimesed on Saksamaale eeskujuks.


Varem juba mitmetele tuntud poliitikutele jagatud auhind pole küll maailmakuulus, kuid siiski märgilise tähendusega. Auhinnasaajad valib nimekas kuratoorium, kuhu kuuluvad paljud Saksamaa prominentsed poliitikud ja ühiskonnategelased. Seetõttu on otsus auhind Putinile anda äärmiselt hämmastav.

Pole saladus, et Saksamaa tahab Venemaaga häid suhteid hoida eelkõige energiapoliitika tõttu. Nord Streamil poleks ju mõtet, kui Vene gaas liiga kalliks kipuks minema, ning soodsa hinna kaalutlustel on mõistagi hädavajalik ka ohjeldamatu pugemine stabiilselt võimul püsivale Putinile.

Aga nii ajuvabalt avalik lipitsemine ning inimõiguste ja opositsiooni represseerimise ignoreerimine ületab igasuguse taluvuse piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles