Aatomiku tähetund

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Modric.
Luka Modric. Foto: SCANPIX

Olen ise väike, kuid mu jõud on suur! Sellise aatomikuliku lausega võivad end iseloomustada nii Horvaatia jalgpallikoondis kui ka nende liider Luka Modrić.

Modrić ei ole sama osav triblaja kui Lionel Messi. Ammugi pole ta füüsiliselt sama võimas kui Cristiano Ronaldo. Erinevalt neist kahest ei pruugi Modrići platsil olekut tihti märgatagi. Kuni taipad, et just tema dirigeerib kogu orkestrit.

Horvaatia on sel MMil tõestanud, et hing ja kirg kannavad sageli kaugemale, kui liidetavate summa lubaks. Nagu ka usk endasse – kaheksandikfinaalis Taani vastu eksis Modrić penaltil, mis toonuks edasipääsu. Penaltiseerias läks ta külma rahuga uuesti lööma ega vääratanud enam. Kas MMi tiitel, mida pole Ronaldol ega Messil, annaks Modrićile maailma parima mängija kuldpalli? Pole tähtis: võit finaalis oleks horvaatidele kullastki kallim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles