Hanneli Rudi: Eesti ainus terrorirühmitus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanneli Rudi
Hanneli Rudi Foto: Peeter Langovits

Enamik eestlasi usub, et ainus võimalus terroristide küüsi sattuda on olla välisreisi ajal valel ajal vales kohas, kuna äärmuslased Eestis ei tegutse.

Tegelikult aga on Maarjamaa terroriste täis, kusjuures nad on väga aktiivsed ja vaid vähestel meist õnnestub nende küüsist pääseda. Ma pean silmas müraterroriste, kes on vallutanud nii rannad, bussid kui ka elu- ja suvitusrajoonid. Kohalike terroristide seas on nii noori kui vanu.

Vanemad ja staažikamad liikmed tegutsevad peamiselt oma elupaiga ümbruses ning nende põhirelvaks on raadio. Eriti armastavad vanema generatsiooni esindajad ümbruskonda terroriseerida Raadio Elmari ja Vikerraadioga. Nooremad, alles väljaõppel olevad terroristid on märksa mobiilsemad ning pole kohta, kust neid leida ei võiks.

Osa neist tegutseb näiteks päise päeva ajal bussides ja rongides, teised aga hilisõhtul isegi hooldushaigla akende all. Nende relvastus on võrreldes vanemate kolleegidega märksa võimsam, aga ka rikkalikum ja mitmekesisem, alates tavalistest mobiiltelefonidest kuni võimsate auto helisüsteemideni.

Raadio asemel eelistavad noored kasutada kõikvõimalikke muusikastiile, ainult klassikalise muusika terrorit pole siiani ette tulnud. Eesti ainus terroriorganisatsioon on oma tööplaani põhjalikult läbi mõelnud ning see toimib ideaalselt. Eakamad tegijad alustavad juba varahommikul ning kui õhtupoolikul nende jõud raugeb, siis asuvad tööle nooremad aatekaaslased.

Nii suudavad müraterroristid töötada igal nädalapäeval ja ööpäev läbi ning katta pidevalt pea kogu riigi territooriumi. Minu arvates oleks aga viimane aeg asuda müraterroristidega võitlusse ning teha seda üldrahvalikult, lausa rohujuuretasandilt, mitte ainult politsei ja spetsiaalse müraseaduse peale lootes.

Vana kooli terroriste suudab vaigistada ilmselt vaid aeg ja tige naabrinaine, aga nooremate taltsutamisega peaksid paljud ise hakkama saama. Ja neile noorpoliitikuile, kes igatsevalt riigikogu poole vaatavad, soovitan hakata eriti aktiivselt võitlema müraterrorismiga.

Mõned aastad on järgmiste valimisteni veel aega, selle aja jooksul jõuate müratekitajatega agaralt sõdides kogu rahva seas tuntuks saada ning tee Toompeale on sillutatud. Kes minu soovituses kahtleb, tuletagu meelde, mis on saanud kunagisest Eesti jõmmide esikütist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles