Kanter - lihtsurelik mees

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Liis Treimann

Spordisõbrad mäletavad, kui Gerd Kanter heitis pea igal võistlusel ketast 68-69 meetrit, sekka mõned pikemadki kaared. Võite pudenes kui küllusesarvest ja vägilane ise rääkis vaid maailmarekordi oma nimele saamisest.


Kanter on saanud vanemaks ja enam pole hiigeltulemustega saavutatud võidud tema jaoks igapäevased. Neljapäeval heitis ta Kohilas 67.30, tulemuse, mis parimatel päevadel oleks pannud ta vaid mõtlikult pead vangutama ja rahulolematult nina kirtsutama.

Seekord oli aga kõik teisiti – staadionile kogunenud fännid nägid ülevoolavaid emotsioone ja mees ise rääkis, et tundis end nii nagu karjääri tipphetkedel. Polnud kahtlust, et mees nautis hetke ja võistlust ennast. Äkki on just võime selliste tulemuste üle rõõmustada see, mis on seganud teda viimastel aastatel tippkonkurentsis tähtsaid võistlusi võitmast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles