Juhtkiri: Padari rahapada

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Peeter Langovits

Tõele tuleb näkku vaadata. Mida kiiremini, seda parem. Pole mõtet kuhugi määramatusse tulevikku lükata kärpeid, mida riigieelarves varem või hiljem niikuinii teha tuleb.

Hea kui seda teeks valitsuskoalitsioon ühiselt, näidates avalikkusele, et ühised väärtused on siiski olemas. Mitte hakates jälle viimasel hetkel pidama kaevikusõda ja tegema avaldusi, mis kunagi tulevikus annaksid võimaluse nendest olukordadest profiiti lõigata. Euro saavutamine annaks Eesti majandusele usaldusväärsust ja kindlust. Sammud selles suunas on sammud õigel teel.

Rahandusminister Ivari Padaril (ega ka kellelgi teisel tema nahas) pole suuremat rahapada kuskilt võtta ja seda peaksid mõistma ka need, kes kärbetest kuidagi hoiduda püüavad. Riik ei saa elada üle oma võimete ja võimaluste. Selle tõsiasja mittetunnistamine kätkeb endas väga suurt ohtu.

Tundub, et viimaste aastate laenuraha sissevoolule rajatud hiiglasliku majanduskasvu uim pole paljudest peadest ikka veel lahtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles