Postimees 1997. aastal: Rootsi kardab Eesti vargaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Andriy Popov / PantherMedia

Eesti ja Rootsi vaheline viisavabadus võib tuua kaasa varguste laine hoiatas tänane Stockholmis ilmuv Eesti Päevaleht.

Viidates ajalehele Svenska Dagbladet, kirjutab Eesti Päevaleht, et Rootsi politsei hoiatab vargusjuhtumite suurenemise eest seoses Eesti ja Leeduga viisavabaduse kehtestamisega.

Ainuüksi selle aasta esimese kuu jooksul registreeris Stockholmi politsei 242 mitmesugust kuritegu, mille olid sooritanud Venemaalt ja Eestist tulnud inimesed. Politsei andmeil on Eestist pärit kurikaelad noored mehed, vanuses 14 kuni 37 aastat, vargused panevad nad toime põhiliselt kesklinnas.

Stockholmi südalinnas asuva City kaubamaja valveülema sõnul on seal viimasel ajal vargused sagenenud. Stockholmi politsei statistika andmetel varastavad Venemaalt ja Eestist sissesõitnud nii riideid kui ka muid esemeid.

Rootsis on praegu kinni peetud ja vangistatud vähem kui kümme eestlast, samas on Rootsis teada, et Soomes istub praegu kinni 31 Eesti kodanikku.

Ajaleht kirjutab, et politsei kavatseb tõhustada võitlust varguste vastu. Pole välistatud, et laevade juures hakatakse pisteliselt kontrollima ja isegi küsitlema, kuhu laevaga saabunud reisijad Stockholmis edasi sõidavad.

10.07.1997

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles