Vaba ja vapper hing (1)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilpkonn Fernando.
Kilpkonn Fernando. Foto: HEGE-LEE PAISTE

42 aastat tagasi avaldas Rootsi pop-bänd ABBA loo «Fernando». Selle laulu eestlastele ilmselt paremini tuntud ingliskeelne versioon räägib kahest vabadusvõitlejast Texase ja Mehhiko sõjas. Fernando oli üks neist.

Ei tea, kas kolm aastat tagasi Viljandi järves põgenema pääsenud kollakõrv-ilukilpkonn Fernando oli seda lugu kunagi kuulnud, kuid samasuguses vabaduseihas pages temagi. Hingesugulus laulu peategelastega on tuntav igal juhul, sest elutseb see liik Texase-lähedastel aladel.

Hoolimata põlisasupaiga soojast kliimast, suutis Fernando Viljandi järves pidada vastu kolm talve. Eelmise neljapäeva koidikul jäi ta silma kalameestele, kes Fernando kinni võtsid ja omanikule üle andsid. Tabamisest hoolimata üritas ta ka ajalehe Sakala fotograafile poseerimise ajal vilkalt vee poole sammuda. Vabadus maitsebki ju hästi, mis muud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles