Edasi 1972. aastal: seltsimees Fidel Castro sõitis kodumaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fidel Castro
Fidel Castro Foto: Igor Gavrilov / RIA Novosti/Scanpix

MINSK 6.7. (TASS). Kuuba Kommunistliku Partei Keskkomitee esimene sekretär, Kuuba Vabariigi revolutsioonivalitsuse peaminister seltsimees Fidel Castro Ruz sõitis siit kodumaale.

Kuuba Vabariigi, Nõukogude Liidu ja Valgevene NSV riigilippudega ehitud lennuväljal olid kõrget külalist ja temaga kaasas olevaid isikuid saatmas NLKP Keskkomitee Poliitbüroo liikmekandidaat, Valgevenemaa Kommunistliku Partei Keskkomitee esimene sekretär P. M. Mašerov, NLKP Keskkomitee sekretär K. F. Katušev, Valgevene NSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimees F. A. Surganov, Valgevene NSV Ministrite Nõukogu esimees T. J. Kisseljov ja teised ametlikud isikud.

Lennuväljal oli rivistatud auvahtkond. Fidel Castro võttis vastu auvahtkonna ülema raporti ning sammus koos P. M. Mašerovi, F. A. Surganovi ja T. J. Kisseljoviga Nõukogude sõjameeste rivi eest mööda. Mängiti Kuuba Vabariigi, NSV Liidu ja Valgevene NSV hümni.

Lennukitrepi juures jätsid P. M. Mašerov, K. F. Katušev ning teised saatmatulnud seltsimehed kõrge külalisega südamlikult hüvasti.

Mõne minuti pärast võttis lennuk kursi Havannale.

7.07.1972

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles