Iseenda ohvrist propagandist (9)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanessa Beeley
Vanessa Beeley Foto: Stalingrad O'Neill

Palun ärge minuga enam kontakteeruge, teatas Vanessa Beeley, kes õpetas Uppsala ülikoolis eestlastele «õiget ajakirjandust». Nii lühike on end sõjaajakirjanikuks nimetava Beeley viitsütik. Ometi meeldib talle vastandumine.

Neid, kes end talle vastandavad, kriitilisi küsimusi või allikaviiteid küsida julgevad, kostitab ta aga tiitliga jõmpsikas.

Ebatäpsused pole teistele lubatud. «Mida te peate «propaganda» all silmas? Soovitan teil edaspidi selgem olla. Tänan,» kirjutas Beeley.

Eesmärk olevat lihtsalt panna inimesi küsima. Nõukogude Liit ja Venemaa on soovinud maailmas rahu juurutada. Keemiarünnaku Süürias lavastasid Valged Kiivrid. Need väited tema arvates lisaküsimusi ei vaja. Kui argumendid otsas, võib öelda: valetavad! «Mul on kahju, et Eesti tudengitel on nii halb mälu ja nad mind nii vabalt valesti tsiteerivad.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles