Miljardär tuli Eestisse (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nerijus Numavičius
Nerijus Numavičius Foto: Vikipeedia

Eestis on sellest nädalast üks kohalikule kapitalile kuuluv suur ettevõte vähem. Leedu kaubanduskontsern Vilniaus prekyba teatas, et ostab Eesti ehitusmaterjalide müügiketi Bauhof.

Kontserni suuromanik on Baltikumi rikkaim inimene ja ainuke miljardär Nerijus Numavičius. Nagu suurmeeste puhul sageli, pole ka tema renomee laitmatu. Leedu võimud on tema kontori läbi otsinud. Ta on vaielnud kohtus äripartneritega, kes süüdistavad teda ebaseaduslikult aktsiate omandamises. Numavičiuse grupi tuntuim bränd on tõenäoliselt poekett Maxima. Kas Bauhofist tehakse nüüd Maxima, küsisid pärast tehingut mõned kohalikud irvhambad.

Tõenäoliselt on võimalik kahe kaupluseketi vahel mingit sünergiat tekitada, kuid Vilniaus prekyba esindajate sõnul jääb Eesti inimestele tuntud Bauhofi kaubamärk alles ja mingeid äkkpöördeid ei tehta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles