Postimees 1944. aastal: Soomes võideldakse vaibumatu väsimatusega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome sõdurid, kandes tankitõrjegranaadiheitjat oma õlgadel, mööduvad hävitatud Nõukogude tanki T-34 riismetest Tali-Ihantala lahingus.
Soome sõdurid, kandes tankitõrjegranaadiheitjat oma õlgadel, mööduvad hävitatud Nõukogude tanki T-34 riismetest Tali-Ihantala lahingus. Foto: Wikimedia Commons

Helsingist, 27.6. Soome sõjavägede ülemjuhatus teatab:

Karjala maakitsusel jätkas vaenlane tankirünnakuid Tali suunas, kus tal õnnestus ühes kohas meie positsioonidesse tungida. Läbimurre riivistati vasturünnakus ja vaenlasele tekitati raskeid kaotusi. Võitlus jätkub vaibumatu ägedusega.

Heinjoest põhja pool seisavad meie väed esmaspäevast alates ägedas heitluses tugevate vaenlase rünnakujõududega. Vaenlase püüded siin tankidega läbi murda löödi tagasi ja aeti vasturünnakutega nurja. Vaenlasel oli raskeid kaotusi, kaasa arvatud 14 tanki.

Meie sillapea Ayräpääl lõi tagasi vaenlase jalaväe- ja tankirünnaku. Aunuse maakitsusel jätkub vaenlase rünnaku ägedus Laadoga järve ranniku-ruumis Aunuse linna juures, mis evakueeriti.

Tulose sillapeal hävitas meie suurtükivägi laskemoona vedava paatparve. Maanselkä maakitsusel lõid meie väed tagasi nõrgemad vaenlase rünnakud.

Koivisto saared, mis hoolimata oma isoleeritud positsioonidest ranniku läheduses tõrjusid mitu päeva tagasi vaenlase rünnakud maalt ja õhust, evakueeriti.

Meie pommitajad ning Saksa sööstpommitajad ja võitluslennukid teostasid eile arvukaid rünnakuid vaenlase tanki- ja väekoondiste vastu Tali läheduses ja ühendusteede vastu. Sööstpommitajad hävitasid 43 tanki. Soome ja Saksa võitluslennukid ning õhutõrje tulistasid alla kolm vaatlusballooni ja 39 vaenlase lennukit, neist üheksa Aunuse maakitsusel.

28.06.1944

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles