Postimees 1939. aastal: mitteametlik poksimatš suure skandaaliga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poksikindad. Pilt on illustratiivne. 
Poksikindad. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Eile õhtupoolikul toimus Kadrioru staadionil Eesti-Soome mitteametlik poksi-maavõistlus. Võistlus lõppes Eesti võiduga 13:11, kusjuures neljas kehakaalus võistlesid kahekordsed meeskonnad. Maavõistluse üksikuid matše hindasid üks Eesti ja üks Soome kohtunik ja otsuste lahkuminekul kuulutati viigiline resultaat. Tasavägiste matšide juures neid viike tuli tegelikult ka rohkesti.

Poolraskekaalu matš tartlase Hennochi ja soomlase Laukasmäe vahel põhjustas suure skandaali. Siin Hennoch oli selges ülekaalus, kuid sellele vaatamata eestlasest kohtunik Tihaste andis oma hääle soomlasele. See täiesti põhjendamatu teguviis kutsus esile protestitormi, mis ei lakanud ka järgnevate matšide ajal. Publiku protest oli sedavõrd tugev, et järgmiste matšide tulemuste kuulutamine osutus täiesti võimatuks ja vaevalt ühelgi poksivõistlusel varemalt publik on avaldanud nii energiliselt oma meelepaha.

On märkida, et nimetatud kohtunik Tihaste on ka varemalt teinud erapoolikuid otsuseid ja vigu ja setõttu tuleks nõuda, et Raskejõustikuliit võtaks sellelt mehelt lõplikult tegutsemisloa, vastasel korral ei või olla kindel skandaalide tekkimisele poksivõistlustel tulevikus.

27.06.1939

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles