Peeter Langovitsi tagasivaade: lühima suveöö võistluskontsert

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Bojeva ja Mark Soosaar.
Tatjana Bojeva ja Mark Soosaar. Foto: Peeter Langovits

1999. aasta 19. juuni päikseloojangul algas Pärnus Uue Kunsti Muuseumi terrassil lühima suveöö võistluskontsert, kuhu tuldi osalema ka väljastpoolt Eestit. Soovijaid oli rohkesti ning žürii tegi eelvaliku, et kogu kava mahuks päikeseloojangu ja -tõusu vahele. Aasta varem valiti võistluslooks Gershwini «Summertime». Nüüd võtsid 18 esinejat omavahel mõõtu Lennoni ja McCartney hiti «Yesterday» tõlgendamisel.

See oli tõsine väljakutse, oli ju ansambli The Beatles 1965. aasta loost maailmas tehtud tuhandeid kavereid. Kõigil osalejatel oli kontserdil aega kümme minutit ja võimalus esitada ka üks lugu omal valikul. Korraldaja Mark Soosaar kutsus žüriisse ka loo autori Paul McCartney, kuid hõivatuse tõttu jäi ta Pärnusse tulemata.

Küll aga jõudis konkursile Inglismaalt eripreemia ning biitleid võis jälgida väliterrassi suurelt ekraanilt. 190-kroonised piletid müüdi kiiresti läbi ja igati soodne ilm tõi kohale üle 500 huvilise. Üritusest tegi otseülekande ETV, õhtut juhtisid Mark Soosaar ja Reet Linna. Suurel ekraanil kasutati peale artistide taustaks ka reprosid kunstiklassikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles