Postimees 1938. aastal: Itaalia tuli maailmameistriks, Tartu jalgpall käib alla

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia rahvusmeeskond tegi enne MM-finaali Colombesi staadionil palju kriitikat saanud fašistliku tervituse.
Itaalia rahvusmeeskond tegi enne MM-finaali Colombesi staadionil palju kriitikat saanud fašistliku tervituse. Foto: AP

Pariisist, 20. juunil (Reuter). - 50 000 pealtvaatjat, nende seas ka president Lebrun, jälgis Colombesi staadionil jalgpalli maailmameistrivõistluste lõppvõistlust, kus Itaalia võitis Ungarit 4:2.

Itaalia võitis Ungari osavama kombinatsiooniga esimesel poolajal 3:1. Möödunud nädala keskel asetleidnud poolfinaalis võitis Itaalia Brasiilia 2:1 ja Ungari Rootsi 5:1.

Tartust. Laupäeva õhtul esines Köningsbergi Prussia Samlandi jalgpallimeeskond Tartus, kusjuures sakslastele vastaseks oli n.n. «Tartu koondus», kuigi see koosnes 10 «Olümpia» mängijast ja paarist varumehest teistest seltsidest. Mäng lõppes 4:1 Prussia Samlandi kasuks. Seekordset Tartu jalgpallimeeste esinemist vaadates peab konstateerima jalgpallitaseme tugevat allakäiku. Mängu lõpupoolel tekkis tihti mulje, nagu eksleks peatu kari mehi väljakul, kobades teed umbropsu palli järele, mis muidugi läks oma teed ja tahtmist mööda, kuni sakslased talle andisid oma tahte järele suuna. Meeskonna koostamisel ei olnud nähtavasti hoolitud sellest, et meeskond saab nõrk või tugev, peaasi, et oleks mängus oma mehed.

Kuna senini oleme harjunud sellega, et mängijad platsil omavahel räusklesid ja vahekohtunikule mõnikord krõbedamaid sõnu pühendasid, siis seekord oli asi juba niikaugele jõudnud, et «Tartu esindusmeeskonna» kapten publikut pättide karjaks sõimas. 20.06.1938

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles