Otseülekanne arutelult: mida saab teha, et Eesti noorte riskikäitumine väheneks? (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Telliskivi Loomelinnakus Vabalava saalis toimus täna noorte riskikäitumisest vestlusring, mida korraldas Terve Eesti Sihtasutus. Postimees tegi üritusest otseülekande.

Suve saabudes mõtleme taas kriitiliselt noorte alkoholitarvitamisele ja selle mõjule aju täispotentsiaali väljaarenemisel. Aju areneb 25. eluaastani ja alkohol kahjustab neid aju osi, kus arenevad tänapäeval eriti olulised oskused, näiteks enesekontroll, planeerimis- ja otsustusvõime. 

Vestlusringis arutlesid Hindrek Riikoja modereerimisel Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak, psühholoogiline nõustaja, Gordoni perekooli koolitaja ka perekeskuse juht Kaileen Mägi, psühhoterapeut ja lastepsühhiaater Piret Visnapuu-Bernadt, Eesti Noorteühenduste Liidu president Roger Tibar, Rimi vastutustundliku ettevõtluse ekspert Katrin Bats, sotsiaalsete-emotsionaalsete oskuste õpetamise programmi vabatahtlik, lapsevanem ja õpetaja Liisa Ringo, malevlane ja abiturient Markus Rosin, noorsoopolitseinik Sille Roosimaa ja paljud teised küsimuste üle, kuidas toetada noori turvaliste riskide võtmisel. Mida saavad teha perekond, kool ja eraettevõtlus, et Eesti noorte riskikäitumine väheneks?

Vestluse käivitas inspiratsioonikõneleja JÓN Sigfússon Reykjaviki ülikoolist, kes jagas Islandi edulugu noorte alkoholitarbimise vähendamisel. Ka noortelt endilt kogutud ideed pakuvad võimalusi, kuidas korraldada üks õnnestunud suveüritus nii, et alkoholi polegi.

Üritusel sai ülevaate KUKU raadio kaine grupijuhi kampaaniast ja tänavusest registreerunute arvust.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles