Postimees 1934. aastal: esimene eesti spordinäitus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad kiiruisud Eesti spordimuuseumis.
Vanad kiiruisud Eesti spordimuuseumis. Foto: Kristjan Teedema

Eesti sportmängude puhuks Tallinnas avatud esimene eesti spordinäitus pakub nii mõndagi huvitavat meie spordiliikumise mineviku ja tänapäeva kohta. Näituse korraldajad on võtnud oma ülesannet tõsiselt ja on püüdnud välja panekutega anda ülevaatliku pildi.

Väljapanekute poolest on näitus väga rikkalik ja huvipakkuv, võttes oma alla Tallinna tütarlaste kommertsgümnaasiumi ruumidest kümmekond tuba. Alumisel korral üks tuba mahutab eneses Eesti Spordi Keskliidu väljapanekuid. Siin on peale maavõistlustel saadud auhindade, milliseid on koondatult vaadata päris ilus, huvitavateks väljapanekuteks mitmesugused tabelid meie spordiliikumise arengu ja praeguse seisukorra kohta.

Spordiriistade tööstusest esineb suurema väljapanekute koguga Tartu spordiriistade vabrik. Kummitööstus "Põhjala" on välja pannud mitmesuguseid kummist sporditarbeid, nagu võimlemiskingi, ujumismütse, palle jne. Kummist sporditarbeid, mida me paarid aastad tagasi välismaalt sisse vedasime valmistatakse nüüd, nagu võime veenduda väljapanekutest, kodumaal ja sama nägusad kui välismaa tootedki.

Omette peatüki moodustavad siin just ajaloolised väljapanekud, millest huvitavamad on vabadussõja aegsed materjalid. 18.06.1934

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles