Neeme Raud: mina arvan tänavu võõristamisest ja pagulusest

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Raud
Neeme Raud Foto: Pilt videost

Arutagem, aga ärgem üldistagem – päris tühjaks meie maa päris kindlasti jooksmas ei ole, kirjutab ajakirjanik Neeme Raud, kelle eestvõttel ja osalusel arutatakse tänavu minejate ja tulijate, omade ja võõraste üle.

Eestlased on suviti arvama hakanud. Kui Kristi Liiva 2013. aasta suvises raadiointervjuus mulle Eesti esimese arvamusfestivali eel rääkis milline fenomen on see Rootsis, jäin ikkagi mõneti skeptiliseks. Et arvamus, sõna, rockfestivalilik atmosfäär ja rahvas tuleb? Aga tuli. Umbes 2000 sel esimesel aastal. Ning edasi üha rohkem.

Nüüd on arvamusfestival ja sellele eelnevad (ja järgnevad) eelarvamusfestivalid Eesti suves saanud üsna kindla koha. Tänavune arvamushooaeg, mis tipneb suurkogunemisega Paides 10.-11. augustil, sai avalöögi üle-eelmisel nädalavahetusel Võrumaal, Varbuse Maanteemuuseumis Kagu-Eesti eelarvamusüritusega. Lisaks veel Haapsalu noorte-eelarvamus-eri ning mõttetalgud Hiiumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles