Kaja Kallas: tee targa Eestini (15)

Kaja Kallas
, Euroopa Parlamendi saadik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Sander Ilvest

Reformierakonna esimees Kaja Kallas kirjutab, et praeguse valitsuse juhtimisel on Eesti liiga palju hakanud igatsema minevikku, selmet tegutseda tuleviku nimel tuleviku lahendustega.

Kui minult küsitakse, mis on Eesti tee, siis vastan, see on tark Eesti – targad, õnnelikud ja jõukad inimesed. Terved pered, tark majandus, nutikad lahendused ja arukas valitsemine. Iga samm, mille riik astub, peab olema kantud küsimusest – kas see viib meid targema, rahuolevama ja jõukama Eesti suunas või mitte.

Vaadates praeguse valitsuse tegevust tundub, et vägisi tahetakse Eestit pöörata tagasi minevikku. Nõukogude ajal toimus häbita riigi tagant varastamine ja petmine, see oli omamoodi vaikne protestimärk valitseva korra suhtes. Inimesed ei tundnud, et see on meie riik. Kui saime tagasi oma iseseisvuse, siis hakkasime silmade särades ehitama oma riiki, kõik muutus. Tundsime, et Eesti on meie enda oma ja igaüks on selle peremees.

Nüüd aga paljud inimesed tunnevad, et see side riigiga hakkab kaduma. Valida on kas suunduda selle valitsusega minevikku, või valida uus, kes vaatab tulevikku.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles