Postimees 1940. aastal: katkine kortsen põletas maha kaks talumaja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju. Pilt on illustratiivne. FOTO: Kaspar Pokk/kanal 2
Tulekahju. Pilt on illustratiivne. FOTO: Kaspar Pokk/kanal 2 Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Raske tuleõnnetus Ambla vallas – 200 tuletõrjujat kustutustöödel.

Neljapäeval kell üks süttis Ambla vallas Birju külas Innu talu elumaja, mis oli ühtse katuse all rehealusega. Tugeva tuule tõttu kandus tuli edasi laudale, mis oli ühise katuse all aidaga ja siit vanale sepikojale ja saunale. Kõik hooned hävisid tules täielikult koos suurema osa talu vallasvaraga. Lauta põles sisse veel kaks seapõrsast ja rehe alla talu jahikoer. Innu talu omanik Meinhard Haasmaa hindas kogukahju 3500 krooni. Kindlustatud oli hoone ainult 750 krooni eest, kuna vallasvara oli kindlustamata.

Innu talult kandus tuli edasi 200 m eemal asuvale Tõnu talule, kus haaras talu elumaja, kõrvalhooned suudeti päästa. Tõnu talu omanik Johannes Waderpall hindas oma kahju 2500 krooni. Hoone oli kindlustatud 1800 krooni eest.

Tuli sai alguse Innu talu katkisest korstnast, kust säde oli sattunud õlgkatusele ja sealt edasi äärmise kiirusega teistele hoonetele. Kustutustöödest võtsid osa kõik Ambla valla tuletõrjeüksused ligi 200 mehega, kahe mootorpritsiga ja hulga käsipritsidega.

14.06.1940

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles